SUPERB iV ir ŠKODA pirmais zīmola sērijveida modelis, kas tiks aprīkots ar hibrīda piedziņu. 1.4 TSI benzīna dzinējs un elektrodzinējs kopā nodrošina 160 kW (218 ZS) jaudu. Iespējamais nobraukums ar elektropiedziņu ir līdz pat 55 km atbilstoši WLTP ciklam; līdz pat 850 km iespējams nobraukt kombinēti kopā ar benzīna dzinēju. Jaunais piedziņas variants ir pieejams Ambition un Style aprīkojuma līmeņos, kā arī SUPERB SPORTLINE un SUPERB L&K.

AKUMULATORS

Jaunais ŠKODA SUPERB iV ir zīmola pirmais sērijveida modelis ar pie elektrotīkla pieslēdzamu hibrīda tehnoloģiju. Apvienojot taupīgu benzīna dzinēju ar elektromotoru, tiek panākta īpaši ekoloģiska mobilitāte bez veiktspējas kompromisa. Akumulatora ietilpība ir 37 Ah un 13 kWh: automašīnas CO2 izmešu rādītājs ir zemāks par 40 g/km un iespējamais nobraukums tikai ar elektropiedziņu ir līdz pat 55 km (WLTP ciklā). ŠKODA SUPERB iV atbilst Euro 6d TEMP izmešu standartam.

Akumulatoru iespējams arī ērti uzlādēt mājās nakts laikā, piemēram, izmantojot standarta rozeti, vai 3 stundās un 30 minūtēs, izmantojot “wall box” sistēmu ar uzlādes jaudu 3,6 kW. Uzlādes kabeļa ligzda izvietota aiz vāciņa radiatora režģī. ŠKODA SUPERB iV var uzlādēt vai uzturēt uzlādes līmeni brauciena laikā, izmantojot benzīna dzinēju un bremžu enerģijas atjaunošanu. Tas ļauj vadītājiem nobraukt garāka brauciena “pēdējo posmu” - piemēram, pilsētā - neradot tur izmešus.

Dzinēji

Īpaši dinamiski, pateicoties elektriskam atbalstam

85 kW elektromotors ļauj automašīnai braukt tikai ar elektropiedziņu, kā arī ar atbalsta 1.4 TSI dzinēju ar 115 kW (156 ZS) jaudu, kad tas nepieciešams - vai nu automātiski, vai tad, kad vadītājs vēlas. Braukšanas režīmu izvēle piedāvā trīs dažādus īpašos iestatījumus: SPORT režīms, E režīms un HYBRID (hibrīda) režīms. SPORT režīmā vadītājam ir pieejama maksimāla 160 kW (218 ZS) jauda un 400 Nm griezes moments. Apvienojumā ar 6 pārnesumu DSG, kas iekļauta standartaprīkojumā, tas atklāj pilnu automašīnas dinamiskās braukšanas potenciālu. E režīmā ŠKODA SUPERB iV darbina tikai akumulators; HYBRID režīmā automašīnas elektronika regulē savstarpējo benzīna dzinēja un elektromotora darbību.

Litija jonu augsta sprieguma akumulators ir izvietots šasijas grīdā aizmugurējās ass priekšpusē. ŠKODA SUPERB iV bagāžas nodalījuma ietilpība ir 485 l hečbeka un 510 l universāļa versijā. Benzīna tvertne ir 50 l liela.

No ārpuses hibrīda modelis var tikt identificēts, pateicoties iV emblēmai automašīnas aizmugurē; priekšējās daļas dizainu veido jauna dizaina bamperis ar bišu šūnu struktūru un Gaisa aizkariem. Pateicoties E trokšņa skaņas ģeneratoram ceļa lietotāji, piemēram, gājēji un riteņbraucēji var laikus dzirdēt tuvojošos ŠKODA SUPERB iV, kas brauc elektro režīmā.


Interjers

ŠKODA SUPERB iV interjerā pieejamas specifiskas detaļas, kuras atšķir automašīnu no citiem modeļiem, kurus darbina tikai iekšdedzes dzinējs. Tas aprīkots ar multifunkcionālu Maxi DOT krāsainu displeju standartaprīkojumā, kā arī automašīnu iespējams aprīkot ar individuāli pielāgojamu 10,25 collu Virtuālo vadītāja displeju papildaprīkojumā. Informācijas un izklaides sistēma nodrošina piekļuvi iV specifiskiem elementiem, piemēram, automašīnas aktuālajam uzlādes statusam vai iespējamajam nobraukumam ar elektropiedziņu.

Automašīnu iespējams iestatīt arī E režīmā un SPORT režīmā, izmantojot pogas viduskonsolē. e Manager lietotne informācijas un izklaides sistēmas izvēlnē ļauj iestatīt laika profilu. Tas nodrošina to, ka gaisa kondicionieris ieslēdzas vēl pirms brauciena sākuma un akumulators ir uzlādēts. Vadītājs var izvēlēties, vai gaisa kondicionieri darbina galvenais ģenerators vai automašīnas akumulators.

Informācija un izklaide

Informācijas un izklaides sistēmas pēdējā paaudze

Amundsen navigācijas sistēma, kas pieejama pamataprīkojumā ar 8 collu displeju un Columbus sistēma ar 9,2 collu displeju - abas ir balstītas uz pēdējās paaudzes informācijas un izklaides sistēmas. Sistēmās ir iebūvētas eSIM kartes un tās vienmēr ir tiešsaistē, pateicoties iekļautajam datu apjomam. Reāla laika satiksmes informācija un tiešsaistes atbalsts ļauj ātrāk un precīzāk izmantot maršruta ieteikumus; sistēma var ziņot vadītājam par sastrēgumiem reālā laikā, kā arī ātri aprēķināt piemērotus alternatīvus maršrutus. Pāreja starp tiešsaistes un bezsaistes pakalpojumiem notiek praktiski nemanāmi.

Pieejamas arī jaunas informācijas un izklaides lietotnes, kuras iespējams izvēlēties Veikalā tieši no automašīnas centrālā displeja. To vidū Laikapstākļu lietotne, kura attēlo laikapstākļus visā Eiropā, Jaunumu lietotne, kura ļauj lietotājiem iestatīt jaunumu plūsmas abonementus. Izmantojot Veikalu klienti var arī izvēlēties papildu datu komplektus. Tie ļauj pasažieriem lietot datu savienojumu, izmantojot, piemēram, Wi Fi tīklāju, vai lietot straumēšanas pakalpojumus. Automātiski atjauninājumi “pa gaisu” sistēmas programmnodrošinājumam ir pieejami gadu bez maksas.

Tas pats attiecas arī uz piekļuvi ŠKODA Connect tiešsaistes pakalpojumiem. Tie ietver sevī Proaktīvos pakalpojumus, attālināto piekļuvi vai SUPERB iV specifiskiem pakalpojumiem, piemēram, “Uzlāde” vai “Gaisa kondicionieris”, kas ļauj vadītājam ērti vadīt automašīnas gaisa kondicionieri attālināti. Ja gaisa kondicionieris tiek izmantots uzlādes laikā, tam nav nekādas ietekmes uz akumulatora uzlādes līmeni.

SmartLink tehnoloģija ļauj kontrolēt viedtālruņa lietotnes informācijas un izklaides sistēmas displejā, izmantojot Android Auto un MirrorLink™ - Apple CarPlay šī funkcija darbojas ar bezvadu savienojumu. Papildaprīkojumā Amundsen informācijas un izklaides sistēmai iespējams pievienot Virtuālo vadītāja displeju, kas nodrošina dažādu izkārtojumu klāstu. Tiem, kuri izvēlēsies augstākā aprīkojuma līmeņa Columbus sistēmu, Virtuālais vadītāja displejs būs pieejams standartaprīkojumā, un tas var attēlot arī navigācijas kartes vadītāja displeja izkārtojumu ietvaros, kad nepieciešams. Columbus sistēmā ietverta arī žestu vadība un pielāgojamu skārienjutīgo ekrānu. Ikonas informācijas un izklaides sistēmas sākuma ekrānā var tikt individuāli sakārtotas velkot ar pirkstu. Turklāt ŠKODA SUPERB iV piedāvā USB Type C pieslēgvietu viduskonsoles aizmugurējā daļā, kā arī Type-A pieslēgvietu Jumbo Box nodalījumā un vēl divas Type C pieslēgvietas aizmugurējiem pasažieriem.

Asistentu sistēmas

Papildu asistentu sistēmas

Ekskluzīvi ŠKODA SUPERB iV pietaupītas vēl divas asistentu sistēmas. Pirmā ir piekabes asistents, kas ļauj bez piepūles, droši noparkot automašīnu ar piekabi braucot atpakaļgaitā. Displejā tiek attēlota automašīnas un piekabes diagramma no augšpuses. Vadītājs var izvēlēties virzienu un leņķi, kādā novietot piekabi.

Lai to paveiktu, asistents izmanto sānu spoguļu regulēšanas sviras kā kontrolieri, un viss, kas jādara vadītājam, ir jāpārliecinās par satiksmes drošību, jāpaātrina vai jābremzē automašīna. Sistēma pārņem stūrēšanu. Otrā, apkārtnes skats izmanto četras kameras, lai sniegtu vadītājam 360 grādu panorāmas automašīnas pārskatu centrālajā displejā, tādējādi padarot parkošanos un manevrēšanu šaurās ielās vieglāku.

Jaunākās Ziņas