ŠKODA ENYAQ iV

13. prosince 2020
1. septembrī Prāgā norisināsies ŠKODA ENYAQ iV pasaules pirmizrāde. Pirmā uz elektrificētās modulārās platformas (MEB) balstītā ŠKODA modeļa dizains ir progresīvs, ekspresīvs un dinamisks.

Ar ENYAQ iV ŠKODA sper nākamo plato soli elektromobilitātes ērā. Čehijas autoražotāja pirmais pilnībā elektriskais SUV ir aprīkots arī ar svaiga dizaina apgaismojumu, kas sevī apvieno inovatīvas pilnībā LED matricu priekšējo lukturu tehnoloģijas un emocionālu dizaina valodu.

PETRS NEVRELA (PETR NEVŘELA), GALVENAIS ŠKODA EKSTERJERA APGAISMOJUMA DIZAINERIS, INTERVIJĀ SKAIDRO JAUNĀ ENYAQ IV PRIEKŠĒJĀ APGAISMOJUMA IEZĪMES

Ar ENYAQ iV ŠKODA prezentē savu pirmo sērijveida automašīnu, kas balstīta uz elektrificētās modulārās (MEB) platformas. Salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem, kā ir izmainījies priekšējo lukturu dizains?

Petrs Nevrela: Ieviešot ŠKODA aktuālo dizaina valodu, mēs jau veidojām konsekventu priekšējo lukturu dizainu SCALA un KAMIQ modeļu sērijām, kā arī jaunās paaudzes OCTAVIA. Visos modeļos, ko esam prezentējuši pēdējo 18 mēnešu laikā, priekšējie lukturi kopumā ir plakanāki, kas nozīmē vēl dinamiskāku izskatu. KAMIQ arī pievienots kāds unikāls elements, dienas gaitas gaismas augšpusē. Turklāt priekšējo lukturi dizainā papildus iebūvēti kristāla līniju elementi. Ar ENYAQ iV mēs turpinām šo tendenci un veidojam izsmalcinātākas, īpašas detaļas, piemēram jaunas, smalkas dienas gaitas gaismas ar niansētām skropstām un jauna dizaina sešstūru formas galvenajiem LED moduļiem. Jaunie priekšējie lukturi un aizmugurējās gaismas vēl vairāk pasvītro jaunā ENYAQ iV inovatīvo raksturu.

Cik ilgs ir izstrādes process, veidojot jaunus priekšējos lukturus un aizmugurējās gaismas?

Nevrela: Izstrāde un dizains ir dinamisks process; mēs cieši sadarbojamies ar mūsu kolēģiem no eksterjera dizaina un eksterjera apgaismojuma izstrādes komandām. Pirms galīgās izvēles mēs diskutējam, kuras idejas ir reālistiskākās. Kopumā process var ilgt no sešiem līdz divpadsmit mēnešiem.

Kur jūs smeļaties iedvesmu, veidojot jaunus priekšējos lukturus un aizmugurējās gaismas?

Nevrela: ŠKODA lepojas ar Bohēmijas stikla darināšanas mākslas tradīciju iemiesošanu automašīnās ar savu oriģinālu interpretāciju. Precīzās līnijas, ģeometrisks izkārtojums un pārsteidzoši skaidras stikla virsmas ir fascinējošas un atkarībā no apkārtējās vides apgaismojuma un skata leņķa piedāvā pastāvīgi mainīgas šķautnes. Mēs izmantojam to kā pamatu, uz kā eksperimentēt ar gaismas efektiem, piemēram, ar trīsdimensionālām aizmugurējām gaismām, kuras izgaismojas ar smalkām gaismas joslām.

Kāds ir pirmais iespaids, kāds rodas skatoties uz ENYAQ iV priekšējiem lukturiem?

Nevrela: ENYAQ iV apgaismojuma grafika no pirmā acu skatiena ir aicinoša un draudzīga, bet priekšējie lukturi rada ārkārtīgi dinamisku un mūsdienīgu izskatu. Mūsu pirmo pilnībā elektrisko SUV paspilgtina arī ilgtspējīga LED tehnoloģijas koncepcija.

Modelis aizsāks jaunu Čehijas automašīnu ražotāja ēru, tādējādi ar ENYAQ iV zīmols sper arī nākamo soli dizaina jomā. Pirmās uz elektrificētās modulārās Volkswagen Group platformas (MEB) balstītās ŠKODA automašīnas dizainā apvienotas emocionālas līnijas un sabalansētas, dinamiskas proporcijas, kas nodrošina modelim dāsnu ietilpību un ilgtspējīgu, un vienlaikus dzīvespriecīgu braukšanas pieredzi.

ENYAQ iV ir pirmā ŠKODA automašīna, kas balstīta uz elektrificētās modulārās platformas. Kā ar šo modeli ir attīstījusies ŠKODA dizaina valoda?

Karls Neiholds: Ar ENYAQ iV mēs balstījāmies uz ŠKODA emocionālo dizaina valodu, kas raksturo SCALA, KAMIQ un jaunās, ceturtās paaudzes OCTAVIA. ENYAQ iV veidots ar skulpturālām līnijām, skaidrām virsmām un kristāla līniju elementiem, kurus iedvesmojusi Bohēmijas stikla māksla. Tomēr tā proporcijas atšķiras no iepriekšējiem SUV modeļiem: ENYAQ iV ir īsāka priekšējā daļa un pagarināta jumta līnija. Tas rada ārkārtīgi dinamiskas automašīnas iespaidu, kas padara tās siluetu par, tēlaini izsakoties, “kosmosa kuģi”.

Kā jūs īsumā noraksturotu pirmās pilnībā elektriskās ŠKODA dizainu?

Neiholds: ENYAQ iV dizains ir progresīvs, sabalansēts un pašpārliecināts. Jaunās proporcijas piešķir automašīnai sevišķi dinamisku izskatu un vienlaikus arī ietilpīgu interjeru. Tā lielie riteņu un klīrenss padara SUV izskatu jaudīgu.

Kas pēc jūsu domām ir ENYAQ iV dizaina galvenā iezīme?

Neiholds: Noteikti priekšējā daļa. Mēs apzināti uzsveram ŠKODA elektroauto izteiksmīgo priekšējā radiatora režģi, tāpēc ka tā ir acumirklī atpazīstama zīmola iezīme. ENYAQ iV tā ir pavirzīta tālāk uz priekšu un izskatās stāvāka, pastiprinot spēcīgo ārieni. Vēl viens elements, kas piesaista uzmanību, ir pilnībā LED matricu priekšējie lukturi un dienas gaitas gaismas.

Kādas ir ievērojamākās eksterjera dizaina atšķirības starp uz MEB balstītu elektroauto un modeļiem ar iekšdedzes dzinēju?

Neiholds: Atšķirīgs ir automašīnas augstums un priekšējās un aizmugurējās pārkares. Vietas taupības nolūkā MEB akumulatori ir uzstādīti automašīnas grīdā, un tas padara virsbūvi mazliet augstāku. Savukārt garāka riteņu garenbāze vizuāli sabalansē proporcijas. Atsevišķi elektropiedziņas elementi aizņem mazāk vietas nekā nepieciešams konvencionālam iekšdedzes dzinējam, pieļaujot īsākas pārkares gan priekšā, gan aizmugurē. ENYAQ iV virsbūve ir arī pastieptāka un īpaši aerodinamiska, kas atstāj pozitīvu iespaidu uz sniedzamību. 0,27 cw aerodinamikas rādītājs ir iespaidīgs SUV izmēra automašīnai.

Kas jūsuprāt padara ENYAQ iV par īstu ŠKODA?

Neiholds: ENYAQ iV sevī iemieso visas ŠKODA iezīmes un stiprās puses vienā automašīnā, kā arī ir svarīgs solis uzņēmuma ilgtspējīgas nākotnes virzienā. Tajā apvienota ietilpība, praktiskums un atjautīgas idejas, un pārsteidzošas un pārdomātas funkcijas. Automašīna ir piemērota ģimenēm, aktīviem cilvēkiem un gariem pārbraucieniem, padarot to par perfektu sabiedroto ikdienas dzīvē.

ENYAQ iV ir pirmā ŠKODA automašīna, kas balstīta uz elektrificētās modulārās (MEB) platformas. Kādas izmaiņas ir veicis ŠKODA zīmols pilnīgi jaunās automašīnas interjera dizainā salīdzinot ar modeļiem ar iekšdedzes dzinēju?

Norberts Vēbers: ENYAQ iV MEB platformas priekšrocība ir tās garā riteņu garenbāze, kas ļāva izveidot virsbūvi ar pārsteidzoši ietilpīgu interjeru. To veicina arī plakanā grīdai, kādas nav automašīnās ar iekšdedzes dzinēju un centrālo tuneli. Mēs izmantojām šo koncepcijas priekšrocību, lai padarītu interjeru vizuāli plašāku un lai radītu vēl vērienīgākas telpas sajūtu. To var redzēt, piemēram, uz jaunā priekšējā paneļa, kas ir sakārtots vairākos līmeņos.

Runājot par jauno ENYAQ iV interjera dizaina koncepciju. Vai jūs varētu aprakstīt to sīkāk?

Vēbers: Jaunā ENYAQ iV dizaina koncepcija apvieno ietilpību ar “atpūtas telpas sajūtu”. Ierasto līniju vietā un papildu neskaitāmiem risinājumiem ENYAQ iV mēs pirmo reizi piedāvājam jaunu Dizaina koncepciju (Design Selections) paleti. Tās atgādina mūsdienu dzīves vidi ar perfekti koordinētām krāsām un materiāliem. Vēl mēs piedāvājam skaidri strukturētas tematiskas papildaprīkojuma pakotnes ar atsevišķiem elementiem, kas pieejami visos modeļos. Tas nozīmē, ka varam sniegt klientiem skaidru un vienkāršu izvēli, kas vienlaikus ir arī izteiksmīga un unikāla.

Kas ir ievērojamākās ENYAQ iV interjera arhitektūras izmaiņas?

Vēbers: Centrālā tuneļa trūkums nodrošina daudz iespēju. Priekšpusē šo vietu mēs izmantojām, lai izveidotu papildu uzglabāšanas nodalījumus zem vairāku līmeņu viduskonsoles. Pateicoties pagarinātai riteņu garenbāzei, aizmugurējiem pasažieriem pieejams papildu vietas daudzums vidējā sēdekļa priekšā, kā arī pārsteidzošs plašums pasažieriem malējos sēdekļos. Bez neierasti lielās telpas pasažieriem ENYAQ iV ir arī 585 litru liels bagāžas nodalījums.

Kā jūs aprakstītu ENYAQ iV interjera dizainu?

Vēbers: Skaidrs, gaisīgs, inovatīvs un ilgtspējīgs. Tas ir skaidrs, pateicoties tam, cik viegli automašīnā var konfigurēt Dizaina koncepcijas un tematiskās pakotnes - gaisīgs, pateicoties plašumam un pārsteidzoši lielas telpas izjūtai. Interjers ir inovatīvs, pateicoties tādām iezīmēm, kā 13 collu centrālais ekrāns un jaunais head-up displejs ar paplašināto realitāti - tas ir ilgtspējīgs, pateicoties dabisku un atkārtoti pārstrādātu materiālu pielietošanai.

Kādas jaunas krāsas, un kādi jauni, ilgtspējīgi materiāli tiek izmantoti automašīnā pirmo reizi?

Vēbers: Piemēram, vienā Dizaina koncepcijā pieejama sēdekļu apdare, kas par 40 procentiem veidota no vilnas un apzīmēta ar Woolmark Company preču zīmi. Atlikušie 60 procenti ir poliesters, kas ražots no pārstrādātām PET pudelēm. Šāda apdare rada unikālas sajūtas un nodrošina patīkamu klimatu. Vēl kāds piemērs ir āda, kas ražota īpaši ilgtspējīgā veidā, izmantojot olīvkoku lapu ekstraktu ķīmisku krāsvielu vietā.

Kas pēc jūsu domām ir ENYAQ iV interjera galvenā iezīme?

Vēbers: Man sevišķi patīk dekoratīvā apdare, kas stiepjas visā ENYAQ iV platumā no priekšējā paneļa līdz durvju paneļiem un tālāk, paplašinot telpas izjūtu. Zem centrālā displeja tajā atrodama atsauce uz ŠKODA priekšējā radiatora režģi, kas kalpo arī kā plaukstas balsts, vadot skārienjutīgo ekrānu. Tam apkārt ir izmantoti īpaši mīksti materiāli, kas pielietoti arī citur interjerā un rada izjūtas, kā sēžot mājās dīvānā.


Jaunā ŠKODA ENYAQ iV siluets atklāj jaunā zīmola flagmaņa proporcijas. Īsa priekšējā daļa un pagarinātā jumta līnija rada dinamisku eksterjeru, vienlaikus nodrošinot zīmolam raksturīgu, dāsnu ietilpību. Jaunā SUV interjera plašums ir līdzīgs ŠKODA KODIAQ, neskatoties uz to, ka tas ir īsāks pat par ŠKODA OCTAVIA.

ENYAQ iV ir pieejams ar aizmugurējo riteņu piedziņu un četru riteņu piedziņu, trīs dažādiem akumulatoru izmēriem un piecām jaudas versijām. ENYAQ iV akumulatoru var ātri uzlādēt, un tā maksimālā kapacitāte ir 125 kW. Tā sniedzamība ir līdz 500 kilometriem WLTP ciklā, kas padara šo praktisko, pilnībā elektrisko SUV par perfektu sabiedroto ikdienas dzīvei.

ENYAQ iV IEMIESO ELEKTROMOBILITĀTI À LA ŠKODA

Emocionāls, efektīvs, elektrificējošs: jaunais ŠKODA ENYAQ iV apzīmē pirmo soli Čehijas auto ražotāja elektromobilitātes virzienā. Pirmais uz Volkswagen Group MED elektriskās modulārās platformas balstītais ŠKODA sērijveida modelis apvieno sevī tādas īpašības, kā dāsnu telpas plašumu un emocionālu dizainu, kas nodrošina dzīvespriecīgu un vienlaikus ilgtspējīgu braukšanas pieredzi. Pastāv trīs akumulatoru ietilpības versiju izvēles iespēja un pieci jaudas varianti: atbilstoši prasībām. Pilnībā elektriskais SUV tiks ražots ŠKODA galvenajā rūpnīcā Mlada Boļeslavā, kas padara to par pirmo Volkswagen Group automašīnu Eiropā, kas ražota ārpus Vācijas.

---

Pirmā uz MEB balstītā ŠKODA: perfekta ikdienas vajadzībām, ilgtspējīga un jautra braukšanas pieredze

Elektriskās modulārās automašīnu platformas daudzās iespējas ļauj mums piedāvāt ENYAQ iV, kas ir perfekts plašam prasību klāstam un pielietojumam. Modeļu gammas sākuma līmeņa versija būs perfekti piemērota ģimenēm: tajā ir daudz vietas, un automašīna ir ārkārtīgi praktiska; būs pieejama versija gariem pārbraucieniem, kur galvenais uzsvars tiek likts uz sniedzamību, un modelis klientiem ar sportiskām ambīcijām, kuri vēlas maksimālu veiktspēju, pat ja tas ir elektrisks SUV.” Jaunais ENYAQ iV ir tipisks ŠKODA modelis, bet ar pilnīgi jaunu piedziņas koncepciju. Čehijas auto ražotāja pirmais uz MED elektriskās modulārās platformas balstītais sērijveida modelis būs arī ideāli piemērots garākiem pārbraucieniem, pateicoties līdz pat 500* km sniedzamībai WLTP ciklā un ātrajai uzlādei. Pateicoties automašīnas koncepcijai, dizaineriem ir izdevies izveidot ŠKODA ENYAQ iV interjeru pilnīgi jaunā veidā. Tas ļāvis radīt vēl lielāku pasažieru un bagāžas nodalījumu, neskatoties uz automašīnas kompaktajiem izmēriem, vienlaikus saglabājot emocionālu un mūsdienīgu izskatu. Turklāt ENYAQ pieejami progresīvākie savienojamības un informācijas un izklaides risinājumi, kā arī ŠKODA raksturīgās Simply Clever iezīmes.

Čehijas auto ražotāja pirmais elektriskais SUV ir 4 648 mm garš, 1 877 mm plats un 1 618 mm augsts; tam ir 2 765 mm riteņu garenbāze un 585 l bagāžas nodalījuma ietilpība. SUV ir zema ielādes mala, kas ļauj bagāžas nodalījumā bez pūlēm ievietot pat smagus un lielus priekšmetus.

ENYAQ iV tiks ražots Mlada Boļeslavā

ŠKODA ENYAQ iV būs pirmais uz grupas elektrificētās MEB platformas balstītais modelis Eiropā, kas tiks ražots ārpus Vācijas. Tas tiks ražots ŠKODA galvenajā rūpnīcā Mlada Boļeslavā uz vienas ražošanas līnijas kopā ar modeļiem, kas tiek ražoti uz MQB platformas.

Līdz ar automašīnas pasaules pirmizrādi sāksies arī iepriekšpārdošana; ŠKODA ENYAQ iV sērijveida ražošana sāksies 2020. gada beigās. Tā klajā nākšana tirgū plānota 2021. gada sākumā. Par godu uzņēmuma 125 gadu senajai vēsturei tiks izlaista “Founder’s Edition” 1 895 vienību limitēta īpaša aprīkojuma versija ar atšķirīgu izskatu.

Divas piedziņas sistēmas, trīs akumulatoru izmēri, pieci jaudas varianti

Standarta līmeņa versijās aizmugurē izvietotais dzinējs nodrošinās aizmugurējo riteņu piedziņu, tādējādi veidojot vēsturisku auto ražotāja tehnisko tiltu nākotnē. Jaudīgākās versijas tiks aprīkotas ar otru elektromotoru priekšā, kas palīdzēs vēl efektīvāk novadīt griezes momentu uz ceļa. Jaudīgākajā izpildījumā ŠKODA ENYAQ iV būs spējīgs arī pavilkt līdz pat 1 200 kg smagu kravu. Kopumā būs pieejamas piecas dažādas jaudas versijas un trīs akumulatoru izmēri, kas nodrošinās dzīvespriecīgu un vienlaikus ilgtspējīgu braukšanas pieredzi. Atkarībā no izvēlētās versijas būs pieejama kā aizmugurējo riteņu, tā arī priekšējo riteņu piedziņa. Pateicoties efektīvajiem akumulatoriem, zemas rites pretestības riepām (5,9 procenta desmitdaļas) un SUV neraksturīgi iespaidīgajai aerodinamikai (cd sākot no 0,27), ŠKODA ENYAQ iV var nobraukt ar vienu uzlādi līdz pat 500* km WLTP ciklā.

Standarta līmeņa modelis ir ŠKODA ENYAQ iV 50; tā litija jonu akumulatora kopējā kapacitāte ir 55 kWh (neto: 52 kWh). Aizmugurē uzstādītā elektromotora jauda ir 109 kW, kas piedāvā maksimālo sniedzamību līdz 340* km. 132 kW jaudīgajā ENYAQ iV 60 modelī, kas aprīkots ar 62 kWh akumulatoru šis rādītājs palielinās līdz 390* km (neto: 58 kWh). Aizmugurējo riteņu piedziņas ENYAQ iV 80 ir 150 kW jauda un lielākā iespējamā sniedzamība WLTP ciklā līdz 500 km. Tā 82 kWh akumulators (neto: 77 kWh) tiek izmantots arī divās versijās, kas aprīkotas ar otro elektromotoru, kas nodrošina visu riteņu piedziņu: 80X un vRS, kuru jaudas ir attiecīgi 195 kW un 225 kW. Jaudīgākais modelis klāstā paātrinās no 0 līdz 100 km/h tikai 6,2 sekundēs, un tā maksimālais ātrums ir 180 km/h. Maksimālā abu visu riteņu piedziņas versiju sniedzamība ir līdz 460* km.

Uzlāde līdz 80 procentiem aizņem tikai 40 minūtes, izmantojot ātro uzlādi

ŠKODA ENYAQ iV spēj atjaunot enerģiju trīs dažādos veidos. Papildu konvencionālajai mājas 230 voltu ligzdai ar AC (maiņstrāvas) izejas jaudu 2,3 kW automašīnu iespējams ērti uzlādēt mājās nakts laikā, izmantojot “wall box” mājas uzlādes sistēmu ar 11 kW jaudu. Šāda uzlāde ilgst sešas līdz astoņas stundas atkarība no akumulatora izmēra. Trešā iespēja ir DC (līdzstrāvas) ātrās uzlādes stacijas ar 125 kW jaudu. Tajās ENYAQ iV akumulatoru no 10% līdz 80 procentiem iespējams uzlādēt tikai 40 minūšu* laikā.

Viena no galvenajām ŠKODA ENYAQ iV iezīmēm ir inovatīvā dizaina interjers, kas nodrošina pilnīgi jauna līmeņa ietilpības sajūtu. Automašīna piedāvā arī progresīvākos savienojamības un informācijas un izklaides risinājumus: Brīvi stāvošajā 13 collu centrālajā ekrānā un, ja nepieciešams, arī head-up displejā ar paplašināto realitāti vadītājam tiek attēlota visa atbilstošā informācija. Nepārtraukts interneta savienojums nodrošina to, ka visa informācija vienmēr ir atjaunināta. Ar dāsno ietilpību, kas izstaro atpūtas telpai līdzīgu atmosfēru, un 585 litru bagāžas nodalījumu ŠKODA ENYAQ iV ir ideāls ģimenēm un klientiem, aktīva dzīvesveida piekritējiem, kuri meklē elektroauto, kas ir gan ilgtspējīgs, gan pilnībā piemērots ikdienas vajadzībām. Ar ENYAQ iV atklāšanu ŠKODA iepazīstina arī ar jaunas koncepcijas interjeru: pirmo reizi sērijveida automašīnā tiek izmantoti tādi ilgtspējīgi materiāli, kā olīvkoku āda. Klienti var izvēlēties arī citu dizainu, kas atbilst viņu vēlmēm.

ŠKODA ENYAQ iV pārskats: AIZMUGURĒJO RITEŅU PIEDZIŅA, PIECI VEIKTSPĒJAS LĪMEŅI

ENYAQ iV, ŠKODA pirmais elektriskais SUV būs pieejams klientiem dažādos izpildījumos. Pat sportiskajā RS versijā. Turpināt lasīt par:

SKATS NO AZKULISĒM: MASKĒJIET ENYAQ iV ĪRIJĀ

Pirmie žurnālisti jau var iepazīties ar ŠKODA ENYAQ iV elektrisko SUV Īrijā. Jaunās automašīnas līnijas slēpa kamuflāža, bet noslēpt raksturu un braukšanas īpašības nav iespējams. Turpiniet lasīt, lai uzzinātu par to, kā notiek šāda veida pasākumu organizācija. Turpināt lasīt par:

iV ĢIMENENE: ELEKTROMOBILITĀTE KĻŪST PAR DAĻU NO ŠKODA DNS

Elektriskas automašīnas no ŠKODA iV modeļu klāsta ir perfekts praktiskas sniedzamības, emocionāla dizaina un lieliska braukšanas baudījuma apvienojums. Turklāt tās komfortablas, klusas un ilgtspējīgas, kā arī vienlaikus īpaši dinamiskas. Elektromotora griezes moments ir pieejams uzreiz, kas nozīmē, ka automašīnas var paātrināties nepārtraukti un vienmērīgi bez pārnesumu maiņas. Progresīvie savienojamības risinājumi ar plašām tiešsaistes iespējām un advancētām asistentu sistēmām ir neatņemama ŠKODA iV sastāvdaļa, kas nodrošina pārsteidzošu kvalitātes un cenas attiecību, kā arī vēl plašāku interjeru ar vēl nebijušu atmosfēru.

Atklājot ENYAQ iV, ŠKODA turpina savu elektromobilitātes kampaņu, kas aizsākās 2019. gada beigās ar CITIGOᵉ iV un SUPERB iV. Zīmola stratēģijas ietvaros starp 2019. un 2022. gadu tiek plānots izlaist vairāk nekā desmit elektrificētus iV modeļus.

125 gadus pēc uzņēmuma dibināšanas ŠKODA ieiet elektriskās mobilitātes ērā un padara to par centrālo sava DNS elementu, kā arī - tagad, kad elektroauto iespējamais nobraukums ar vienu uzlādi ir piemērots ikdienas vajadzībām, un to cenas ir kļuvušas pieejamas, un infrastruktūra nepārtraukti attīstās - labāku laiku to atklāšanai nav iespējams iedomāties.

Lielākās investīciju programmas ietvaros uzņēmuma vēsturē ŠKODA AUTO būs piesaistījusi elektrificētu modeļu izstrādē un visaptverošas ekosistēmas izveidē jaunajiem mobilitātes risinājumiem līdz 2021. gadam kopumā divus miljardus eiro. Attīstoties no tradicionāla automašīnu ražotāja par “Simply Clever” uzņēmumu, kas koncentrējas uz labākajiem mobilitātes risinājumiem, ilgtspēja vienmēr ir bijusi ražošanas, pārdošanas un arī servisa uzmanības centrā.

KĀDS IR JAUNĀ SUV NOSAUKUMA STĀSTS?

Nosaukums ŠKODA ENYAQ ir atvasināts no īru vārda Enja (Enya), kas nozīmē “dzīvības avots”. Vārdam Enya ir īru gēlu izcelsme no vārda Eithne - “būtība/esence”, “gars” vai “svarīgākais”. Šīs dažādās nozīmes pieļauj vairākas jaunā ŠKODA SUV nosaukuma interpretācijas. “Dzīvības avots” simbolizē auto ražotāja ienākšanu jaunajā, elektromobilitātes ērā, un tas atbilst arī ŠKODA zīmola solījumam “Radošuma iedvesmotas - atjautīgas idejas kopš 1895. gada”. Tas nozīmē jaunu sākumu, kas atbilst ŠKODA ENYAQ temperamentam un ŠKODA inženieru kaislei un jaunā elektriskā SUV inovāciju spējām. “Enya” ir autentisks, pilnasinīgs un dzīvs nosaukums, ko ir viegli izrunāt, atcerēties, un tas perfekti piestāv jaunas ēras sākumam uzņēmuma 125 gadu ilgajā vēsturē.

ENYAQ iekļaujas ŠKODA labi zināmajā SUV nomenklatūrā

Līdzīgi ŠKODA veiksmīgo SUV modeļu KODIAQ, KAROQ un KAMIQ nosaukumiem, kas ir atvasināti no Inuitu valodas: tā ir tauta, kas dzīvo Kanādas ziemeļos un Grenlandē, ŠKODA apvieno uz MEB balstīto nākotnes pilnībā elektrisko automašīnu ar leģendāra ziemeļu reģiona īru valodu. “E” nosaukuma sākumā apzīmē elektromobilitāti; “Q” beigās rada skaidru asociāciju ar SUV īpašībām.

ŠKODA ENYAQ ir Čehijas zīmola pirmā sērijveida automašīna, kura ir balstīta uz Volkswagen Group modulāro elektrificēto platformu (MEB), un nākamais modelis vairāk nekā desmit elektroauto sērijā, kas ŠKODA iV apakšzīmola ietvaros tiks atklāti līdz 2022. gadam. Līdz 2025. gadam ŠKODA paredz, ka pilnībā elektroauto un pie elektrotīkla pieslēdzamu hibrīda piedziņas modeļu daļa pārdošanas apjomā sasniegs 25%. Līdz 2021. gadam ražotājs elektroauto izstrādē un mūsdienīgas un videi draudzīgas mobilitātes risinājumu holistiskas, savstarpēji savienotas ekosistēmas attīstībā būs investējis divus miljardus eiro.

Pirmās detalizētās fotogrāfijas piedāvā ieskatu ŠKODA ENYAQ dizainā. Tajās attēloti ENYAQ, zīmola otrās pilnībā elektriskās automašīnas pēc ŠKODA CITIGOe iV, nosaukuma burti uz SUV aizmugurējās daļas.

Uzziniet ŠKODA Storyboard rakstā, ko par ŠKODA ENYAQ saka Alans Favejs (Alain Favey), ŠKODA par pārdošanu un mārketingu atbildīgais valdes loceklis.

Jaunākās Ziņas