ŠKODA VISION 7S

30. srpna 2022

Atklājot savu septiņvietīgo Vision 7S koncepciju, Škoda Auto sniedz plašāku pirmo ieskatu zīmola jaunajā dizaina valodā, kas apvieno sevī spēku, funkcionalitāti un oriģinalitāti. Vision 7S ir arī pirmais Škoda modelis ar matētu virsbūves krāsu. Interjera vidi raksturo ilgtspējīgi materiāli un interaktīvas virsmas. Konceptauto lepojas ar vairāk nekā 600 kilometru sniedzamību atbilstoši WLTP ciklam, pateicoties 89 kWh akumulatoram.

DIZAINS

EKSTERJERSINTERJERS

PASAULES PIRMIZRĀDE

DIZAINA SKICES

PRIEKŠPUSEAIZMUGURE

Jauna dizaina pārsteidzoša priekšējā daļa

 

Ievērojami platāks un plakanāks Škoda radiatora režģis ir tumšs un slēgts. Priekšējie lukturi, kuri ir pārvietoti tālu uz automašīnas malu, ir izvietoti divās rindās viena virs otras, kā arī asi definētā dienas gaitas gaismas josla virs tām sānos iestiepjas automašīnas izteiksmīgajos spārnos, paplašinot gaismu bloku, veidojot formu T.

Asās dzinēja pārsega kontūras veido labi pazīstamas Škoda līnijas. Pārsteidzošo pilnībā jauna dizaina bamperi rotā septiņas vertikāli novietotas gaisa ieplūdes atveres ar centrālajā ievietotu pievilcīgu oranžas krāsas ieliktni. Bampera apakšējās daļas lejā atrodama alumīnija uzlika. Lieli, aerodinamiski optimizēti diski pasvītro Vision 7S jaudīgo vizuālo izskatu. Sānskatā dominē skaidras virsmas un viegli lejup uz aizmuguri slīdoša līnija.

Inovatīvi detaļu risinājumi

 

Jaunā Vision 7S konceptauto interjeru raksturo simetrisks “ieskaujošs” dizains ar platu, horizontālu priekšējo paneli, kas plešas līdz durvīm, radot telpas plašuma sajūtu. Optimāli izvietots elkoņbalsts padara vertikāli novietota skārienjutīgā ekrāna un svarīgāko funkciju vadību vienkāršu un ērtu.

Galvenās vadības ierīces ir integrētas arī jauna dizaina stūrē ar vertikāliem spieķiem. Tā ir saplacināta augšpusē un apakšpusē, lai nodrošinātu vadītājam skaidru mērinstrumentu paneļa pārredzamību. Zem centrālā displeja atrodas centrālā konsole ar trim lielām, taktilām rotējošām vadības pogām; tās līdzās divām lielām pogām un rotējošai vadības pogai veido taktilās vadības paneli.

Salona apgaismojums izgaismo dažādas interjera zonas, ieskaitot uzlādes statusu, kā arī nodrošina atbilstošu apgaismojumu, iekāpjot un izkāpjot no automašīnas. Arī durvju paneļi aprīkoti ar interaktīviem, taktiliem un vizuāliem elementiem.

Integrētais bērnu sēdeklis ir izvietots viduskonsolē – drošākajā vietā automašīnā. Priekšējo sēdekļu atzveltnes ir aprīkotas ar multimediju ieroču turētājiem pasažieriem otrajā un trešajā sēdekļu rindā. Tajās ir arī integrētas mugursomas.

Bīdāmi vadības elementi dažādiem režīmiem

Ietilpīgais interjers piedāvā divas atšķirīgas konfigurācijas, kas nodrošina jaunu vides pieredzi dažādām situācijām – braukšanai un atpūtai.

Braukšanas režīmā visa vadība ir izkārtota ideālā pozīcijā, kā arī centrālais skārienjutīgais ekrāns ir novietots vertikāli, lai attēlotu visu nepieciešamo informāciju braukšanas laikā.

Atpūtas režīmu iespējams aktivizēt pēc apstāšanās, lai veiktu uzlādi vai atpūstos; stūre un mērinstrumentu klasteris pabīdās uz priekšu, un pirmā un otrā sēdekļu rinda pabīdās uz aizmuguri, nodrošinot vel relaksējošāku pozīciju. Šī iespēja piedāvā pasažieriem maksimālu telpu un komfortu.