ŠKODA SCALA

12. prosince 2018
Nākamais lielais ŠKODA dizaina valodas attīstības solis, pilnīgi jauna informācijas un izklaides sistēma un daudz inovatīvu ŠKODA Connect mobilo tiešsaistes pakalpojumu.

Ar jaunu raksturu, jaunām tehnoloģijām un jaunu nosaukumu, ŠKODA SCALA pilnībā no jauna definē Čehu auto ražotāja kompakto automašīnu segmentu. Nosaukuma "SCALA" izcelsme meklējama latīņu valodas vārdā "trepes" vai "kāpnes". Hečbeks apvieno sevī emocionālu dizainu ar augsta līmeņa funkcionalitāti, kā arī progresīvākajiem savienojamības risinājumiem, ietērpjot to visu VISION RS koncepcijā, kas pirmo reizi ierauga dienas gaismu sērijveida veidolā. Piecu dzinēja versiju klāstā pieejamas jaudas versijas no 66 kW (90 ZS) līdz 110 kW (150 ZS). Turklāt SCALA piedāvā augsta līmeņa aktīvo un pasīvo drošību, pilnībā LED priekšējo un aizmugurējo lukturu aprīkojumu, plašumu pasažieriem un bagāžai, kā arī neskaitāmus Simply Clever risinājumus. Modeļa atklāšana tirgū paredzēta 2019. gada pirmajā pusē.

ŠKODA vadītājs Bernhards Maiers: "Mēs pāršķiram jaunu ŠKODA kompaktauto klāsta lapaspusi ar jauno ŠKODA SCALA. Tas ir pilnīgi jauns modelis, kas uzstāda latiņu visā segmentā tehnoloģiju, drošības un dizaina jomās. SCALA perfekti iemieso sevī tipisko ŠKODA "eleganto atturību". Esam pārliecināti, ka SCALA ir visas iespējas kļūt par jauna ŠKODA A segmenta pārmaiņu virzītāju."

Atklājot SCALA, ŠKODA sper vairākus attīstības soļus vienlaikus un pilnībā pārpozicionē sevi kompaktauto segmentā. Ar pārsteidzošajiem savienojamības, augstas kvalitātes aprīkojuma un ekskluzīmu materiālu elementiem, tā perfekti atspoguļo zīmola vērtības, kas ietvertas "wlwgantajā atturībā". SCALA tādējādi arī ir mērķēta uz jaunākiem patērētājiem, kuri interesējas par dizainu un interneta risinājumiem, un kuriem ir svarīgi, lai automašīna būtu ietilpīga, kā tas ir ierasts ŠKODA, ar lielāko bagāžas nodalījumu segmentā un labāko vērtības un cenas attiecību.

ŠKODA SCALA galvenās iezīmes īsumā:

Eksterjers: ŠKODA SCALA ir pirmā ŠKODA no nākamās zīmola dizain valodas attīstības poma, kas atklāj jaunās, oriģinālās emocijas. Tā ir pirmā ŠKODA automašīna Eiropā, kuru rotās "ŠKODA" uzraksts uz bagāžas nodalījuma vāka ŠKODA logo vietā – un šo rotājumu tā nesīs ar lepnumu. Vieglemtāla diski, kuru izmērs sniedzas līdz 18 collām piešķir automašīnai dinamisku akcentu; unikāls, pagarināts aizmugurējais stikls, kas pieejams Emotion paketē piešķir ŠKODA SCALA pašai savu unikālo stilu.

Interjers: Jaunais interjers ir balstīts uz VISION RS koncepciju. Tas apvieno sevī ergonomiku un emocionalitāti ar tipisku ŠKODA ietilpību un lielāko bagāžas nodalījumu segmentā. Gluži tāpat kā priekšējo durvju apdarē, mērinstrumentu panelī ar centrālo skārienjutīgo ekrānu, kas izvietots paneļa augšdaļā, izmantoti augstas kvalitātes, mīksti putu materiali ar specifisku tekstūru, kas atgādina specifiskas kristāla līniju struktūras. Par patīkamu atmosfēru rūpējas vides apgaismojums, silti toņi un kontrastējošas šuves sēdekļu apdarē, kas ir pieejama arī ar Suedia mikrošķiedru audumu. Papildaprīkojuma klāstā atrodams arī apsildāms vējstikls un stūre, kas nodrošina papildu komfortu.

Dzinēji un šasija: Trīs 1.0 litra vai 1.5 litru TSI dzinēji un 1.6 litru TDI ar jaudas versijām no 70 līdz 110 kW (95 līdz 150 ZS). 1.0 G-TEC ar 66 kW (90 ZS) ir darbināms ar videi draudzīgo dabasgāzi (CNG), un tas būs pieejams vēlāk 2019. gadā. Pieci efektīvie dzinēji ar turbīnu, protams, atbilst Euro 6d-TEMP izmešu standartiem. Papildaprīkojumā pieejama sporta šasijas kontrole – balstiekārta, ko iespējams pārslēgt starp "Normal" vai "Sport" režīmiem, izmantojot braukšanas režīmu izvēli.

Asistentu sistēmas: Daudzas no ŠKODA SCALA asistentu sistēmām iepriekš redzētas vien augstākas klases automašīnās. Papildaprīkojumā pieejamais sānu asistents informē vadītāju par automašīnām, kas tuvojoties no aizmugures apsteidz transportlīdzekli vai atrodas tā aklajā zonā līdz pat 70 m attālumā - par 50 m tālāk nekā ar Blind Sport Detect aklās zonas kontroli. Adaptīvā kruīza kontrole (ACC), kas var tikt izmantota pie ātruma, kas nepārsniedz 210 km/h un parkošanās asistents arī ir pieejami papildaprīkojumā. Pamataprīkojumā iekļauts joslu asistents un priekšējais asistents ar ārkārtas bremzēšanu pilsētā City Emergency Brake.

Tehnoloģijas un drošība: SCALA pamataprīkojumā iekļauti LED priekšējie un aizmugurējie lukturi, pilnībā LED versija pieejama papildaprīkojumā un - pirmo reizi ŠKODA modeļos - iespējams izvēlēties dinamiskos aizmgurējos virzienrādītājus. Automašīna aprīkota ar līdz pat deviņiem gaisa drišības spilveniem, ieskaitot gaisa drošības spilvenu ceļiem, un pirmo reizi segmentā papildaprīkojumā pieejami sānu gaisa drošības spilveni aizmugurē. Tuvojošas sadursmes gadījumā, papildaprīkojumā pieejamā pasažieru aizsardzības sistēma Crew Protect Assist automātiski un laikus aizver logus un nospriego priekšējās drošības jostas.

Informācija un izklaide: Papildaprīkojumā pieejamais virtuālais kokpits aprīkots ar 10,25 collu displeju – kas ir lielākais segmentā. Trešās paaudzes MIB modulārās matricas informācijas un izklaides sistēmas aprīkotas ar ekrāniem, kuru izmēri ir no 6,5 collām līdz 9,2 collām. Skārienjutīgais ekrāns ir ērti izvietots priekšējā paneļa augšdaļā vadītājam un priekšējam pasažierim labi redzamā vietā; papildaprīkojumā pieejamā ŠKODA skaņas sistēma aprīkota ar zemo frekvenču skaļruni un desmit skaļruņiem. Izmantojot neskaitāmos ŠKODA Connect mobilos tiešsaistes pakalpojumus, automašīna var tikt aizslēgta un atslēgta ar mobilā tālruņa palīdzību, kā arī iespējams, piemēram, atjaunināt informācijas un izklaides sistēmas programmatūru vai kartes. SCALA ir vienmēr tiešsaistē, pateicoties iebūvētai eSIM kartei ar LTE pieslēgumu.

Simply Clever: ŠKODA SCALA aprīkota ar daudziem Simply Clever risinājumiem, tostarp - pirmo reizi segmentā - elektrisko bagāžas nodalījuma vāku, ieskaitot Tip-To-Close brīvroku atvēršanas funkciju un nolokāmu piekabes āķi, ko iespējams izbīdīt ar pogas pieskārienu bagāžas nodalījumā.

Jaunākās Ziņas