Jaunā Škoda Scala & Kamiq

25. července 2023

Škoda Auto ir publicējusi pirmās oficiālās eksterjera skices, kurās redzamas kompaktās Scala un pilsētas SUV Kamiq atjaunotās versijas. Čehu autoražotājs ir apveltījis abus modeļus ar progresīvu dizainu un tehnoloģiskiem uzlabojumiem, kā arī aprīkojumu, kas parasti sastopams augstākas klases automašīnās. Jaunās Scala un Kamiq digitālā pasaules pirmizrāde - 1. augustā.

Škoda Scala

PriekšaAizmugure

Šaurāki priekšējie lukturi ieplūst līdz Scala radiatora režģim, pasvītrojot automašīnas dinamisko izskatu. Gaisa ieplūdes atveres jaunajā priekšējā bampera lejasdaļā sadala papildu sānu spārni.

Tie ir nokrāsoti virsbūves krāsā un atrodami arī izkliedētājā atjauninātā aizmugurējā bampera lejasdaļā, ko ieskauj kristāllīniju elementi. Aizmugurējiem lukturiem piešķirts jauns un izsmalcinātāks grafiskais dizains.

Škoda Kamiq

PriekšaAizmugure

Atjauninātais Kamiq ir ieguvis izteiksmīgāku vizuālo izskatu. Raksturīgo, dalīto priekšējo lukturu augšējais elements tagad ir šaurāks, un tam ir izteiktāks dizains.

Lielāku un stāvāku Škoda radiatora režģi rotā raksturīgas, dubultas režģa līstes, kas veido U formu apakšpusē. Priekšējā bampera lejasdaļā nokrāsotais apgabals zem radiatora režģa un gaisa ieplūdes akcentē automašīnas platumu, ko papildina spēcīgs izkliedētājs sudraba krāsā, kas nodrošina papildu aizsardzību virsbūves apakšdaļai.

Aizmugurējais izkliedētājs sastāv no platas augšējās sekcijas melnā krāsā un spēcīgas apakšējās daļas sudraba krāsā. Atjaunoto L formas izgaismojumu raksturo sadalīti aizmugurējie lukturi, kas vizuāli savienojas ar atstarotājiem. Arī tie veidoti L formā.


Pārveidotie Scala priekšējie lukturi tagad sniedzas līdz režģim. Dienas gaitas sloksnes priekšējos lukturos saplūst ar lukturu apakšējo un augšējo daļu, radot jaunu, šim modelim raksturīgu gaismas zīmi.

Atjaunināts arī Kamiq priekšējo lukturu dizains. Raksturīgo dalīto priekšējo lukturu augšējais elements tagad ir šaurāks un tam ir vēl izteiktāks izskats. Zemāk esošie galvenie priekšējie lukturi ir palielinājušies, un tajos papildaprīkojumā pieejami TOP LED Matrix lukturi ar sešstūrainiem Matrix moduļiem. Tie Kamiq un Scala modeļos pieejami pirmoreiz.