ŠKODA OCTAVIA G-TEC

2. dubna 2019
Ekoloģiski draudzīgā alternatīva: ŠKODA OCTAVIA G-TEC tagad ar ievērojami lielāku jaudu un palielinātu CNG iespējamo nobraukumu ar vienu uzpildi.

ŠKODA atjaunina savu klāstu ar ekoloģiski draudzīgām CNG automašīnām. ŠKODA OCTAVIA G-TEC tagad lepojas ar jaudīgāku 1.5 TSI dzinēju ar 96 kW (130 ZS) jaudu. ŠKODA OCTAVIA G-TEC iespējamais nobraukums ar vienu uzpildi ir 480 kilometri, braucot tikai ekoloģiskajā CNG režīmā, un tā pieejama ekskluzīvi ar COMBI virsbūvi un Active, Ambition vai Style aprīkojuma līmeņiem. Tas ir balstīts uz trīs degvielas tvertnēm, kurās kopā ietilpst 17,7 kilogrami CNG. Papildu 11,8 litru benzīna tvertne pasargā jūsu mobilitāti reģionos, kur nav pieejamas CNG uzpildes stacijas.

Jaunais ŠKODA OCTAVIA G-TEC 1,5 litru dzinējam ir 96 kW (130 ZS) jauda – par 15 kW (20 ZS) vairāk nekā iepriekšējam modelim. Pateicoties mainīgajai vārstu laikiestatei ar Millera ciklu, tas ir arī ārkārtīgi efektīvs. CNG režīmā CO2 izmešu daudzums tiek vēl vairāk samazināts par aptuveni 25 procentiem, salīdzinot ar benzīna dzinēju, ar ievērojami mazāku slāpekļa oksīda (NOx) izmešu daudzumu un bez daļiņu izmešiem. Rezultātā ŠKODA OCTAVIA G-TEC atbilst EU6d-TEMP, kas ir stingrākais esošo emisiju standarts, kas padara to par ekoloģisku alternatīvu automašīnām ar konvenciālo degvielu.

DABASGĀZE KĀ EKOLOĢISKA PĀREJAS TEHNOLOĢIJA

Saspiestai dabasgāzei (CNG) ir augstāks enerģijas saturs nekā benzīnam vai dīzelim. Tā ir lētāka un sadeg tīrāk un klusāk. Biogāzes izmantošana, kas ražota no notekūdeņiem vai lauksaimniecības produktiem vai sintētiskās gāzes izmantošana CNG vietā nodrošina vēl mazāku ietekmi uz vidi. Papildu uzlabojumus nodrošina arī tas, ka gāzes ražošanā iespējams izmantot enerģiju no atjaunojamiem resursiem. Dabasgāze tādējādi kalpo kā tilts starp fosilo un elektrisko mobilitāti. Turklāt automašīna, kas darbojas ar CNG ir tikpat ātra un viegli uzpildāma, kā automašīna ar benzīna un dīzeļdzinēju.

480 KILOMETRU NOBRAUKUMS AR VIENU UZPILDI PILNĪBĀ CNG REŽĪMĀ

ŠKODA OCTAVIA G-TEC trīs CNG tvertņu kopējā ietilpība ir 17,7 kilogrami. Tvertne, kas izvietota aizmugurējās ass priekšpusē, ir veidota no tērauda. Pārējās divas tvertnes, kas novietotas zem bagāžas nodalījuma, veidotas no jauna kompozītmateriāla, kas apvieno sevī ārkārtīgi augstu drošību un zemu svaru. Darbojoties tikai ar CNG, OCTAVIA G-TEC var nobraukt aptuveni 480 kilometru ar vienu uzlādi. Ja CNG beidzas, automašīna automātiski pārslēgsies uz benzīna režīmu un izmantos 11,8 litru papildu benzīna tvertnes saturu.

ŠKODA OCTAVIA G-TEC 1.5 TSI tiek piedāvāta ar Active, Ambition un Style aprīkojuma līmeņiem tikai COMBI formātā, un pamataprīkojumā pieejama ar septiņu pakāpju DSG transmisiju. G-TEC ŠKODA Connect tiešsaistes pakalpojumu klāstā iekļauts arī Emergency Call ārkārtas zvans un Care Connect. ŠKODA Connect lietotne, piemēram, ļauj vadītājam redzēt CNG un benzīna atlikumu, kā arī iespējamo nobraukumu.

Jaunākās Ziņas