ŠKODA FABIA R5

22. února 2019
Veiksmīgākās savā kategorijā rallija automašīnas atjauninājums – 2019. gada ŠKODA FABIA tehniskie uzlabojumi un galvenie dizaina elementi.

Veiksmīgākā rallija automašīna zīmola vēsturē ŠKODA FABIA R5 saņems atjauninājumu. Ženēvas auto izstādē (2019. gada 7. – 17. marts) ŠKODA Motorsport atklās savu rallija automašīnu, kurā tiks iekļauti galvenie 2019. gada ŠKODA FABIA sērijveida automašīnas dizaina elementi. Turklāt automašīna iegūs arī tehniskos uzlabojumus. Piemēram, jaunā rallija censoņa 1,6 litru dzinējs ar turbīnu tika uzlabots ar jaudas palielinājumu un dzinēja atsaucības rādītāju uzlabojumiem. Starptautiskā Automobiļu federācija FIA homoloģēs ŠKODA FABIA R5 2019. gada otrajā ceturksnī, pēc kā automašīna būs pieejama klientiem visā pasaulē.

Jaunās paaudzes ŠKODA FABIA R5 rallija automašīna pilnīgi tāpat kā sērijveida ŠKODA FABIA aprīkota ar jaunu priekšējo lukturu dizainu, un automašīnai arī ir veikti veiktspējas un uzticamības uzlabojumi. “Mūsu godalgotās ŠKODA FABIA R5 nākamā paaudze ir svarīgs solis mūsu klientu uzticības saglabāšanai visā pasaulē, kā arī ŠKODA Motorsport ražotāja komandas konkurētspējīgo pozīciju noturēšanai,” stāsta Mihals Hrabaneks, ŠKODA Motorsport vadītājs.

Pēc tūkstošiem kilometru gariem testiem uz grants un asfalta seguma trasēm, kā arī uz sniega un ledus atjaunotā ŠKODA FABIA R5 seko mūsu zīmola veiksmīgākās rallija automašīnas pēdās. “Mēs parūpēsimies par to, lai pēc homoloģēšanas procesa mūsu klienti saņem lielisku automašīnu, kura ir pilnībā izveidota un gatava sacensībām bez kompromisiem. Rūpība ir ŠKODA Motorsport absolūta prioritāte, izstrādājot jauno rallija automašīnu. Mēs stingri sekojam visiem tiem pašiem kvalitātes vadības un kontroles procesiem, kādi tiek ievēroti ŠKODA sērijveida automašīnu ražošanā,” uzsver Hrabaneks.

Tikai 2018. gadā tika iegūts FIA Pasaules Rallija Čempionāta Komandas Čempionāta tituls WRC 2 kategorijā, un ŠKODA Motorsport triumfēja ar top trīs pozīcijām WRC 2 braucēju ieskaitē, kā arī stūrmaņu ieskaitē. Pieliktie pūliņi klientu apkalpošanā ļāva arī ŠKODA klientiem gūt panākumus visā pasaulē, uzvarot FIA Āzijas – Klusā okeāna Čempionātā (APRC), FIA Dienvidamerikas Rallija Čempionātā (CODASUR), FIA Āfrikas Rallija Čempionātā (ARC) un iegūstot 17 nacionālos rallija titulus ar ŠKODA FABIA R5.

Līdz pagājušā gada beigām 252 ŠKODA FABIA R5 ir piegādātas visā pasaulē, 2018. gadā klientiem tika pārdotas 80 automašīnas. 2019. gadā ŠKODA Motorsport ar divām automašīnām startēs atlasītos FIA Pasaules Rallija Čempionāta rallija posmos. Somu jaunieši Kalle Rovanpera (Kalle Rovanperä) un stūrmanis Jonne Haltunens (Jonne Halttunen) sacentīsies jaunajā WRC 2 Pro Čempionātā. Esošie WRC 2 Čempioni Jans Kopeckis/Pavels Dreslers (Jan Kopecký/Pavel Dresler) no Čehijas arī piedalīsies WRC pasākumos. Viņi centīsies arī aizstāvēt savu Čehijas Rallija Čempionāta titulu.

Jaunākās Ziņas