Mūsdienu pasaulē, kur lielākā daļa cilvēku dzīvo pilsētās, nav iespējams pilnībā atdalīt tēmu par pārvietošanos pilsētā ar divriteni no citiem motorizētajiem transportlīdzekļiem. Ar ārkārtīgi lielo skaitu cilvēku, kuri piedalās satiksmē ikdienā, drošība, savstarpēja sapratne un cieņa, sadarbība starp dažādām ceļa lietotāju grupām ir augstāk pieprasīta kā jebkad agrāk.

Tieši tādā pašā veidā nesen izpratne par ceļu ir pamainījusies no publiskas vietas gājējiem, autobraucējiem, riteņbraucējiem un citiem uz kopīgu eksistēšanu, dialogu dažādu grupu starpā un savstarpējo attiecību attīstību. Pievērsīsimies tieši šai misijai.

Čehijas autoražotājs ŠKODA, kas ir We Love Cycling (Mēs mīlam riteņbraukšanu) žurnāla dibinātājs, sāka ar to, ka pirms 120 gadiem tā bija divriteņu darbnīca ar diviem darbiniekiem, tādējādi šodien mēs varam teikt, ka tā savieno abas pasaules. Tāpēc mēs izjūtam nepieciešamību iesaistīties divriteņu un motorizēto transportlīdzekļu braucēju savstarpējās attiecībās uz un ārpus ceļa, kas ir domugājiens, kas lika mums izveidot kampaņu “Palieciet drošajā pusē” (Stay on the Safe Side), kuras mērķis ir veicināt labāku sadarbību starp divām mobilajām grupām.

Pēc plašas izpētes esam identificējuši 18 aktuālākos un visizplatītākos sliktos ieradumus, kurus plaši pielieto divu un četru riteņu transporta piekritēji, un pret kuriem nepieciešams vērsties. Piemēram, savstarpēja apdzīšana un distances ievērošana, durvju atvēršana citam priekšā, aklās zonas un kopumā redzamība. ŠKODA pašu Satiksmes drošības departamenta eksperti veica izpēti sadarbībā ar, cita starpā, Čehijas policiju un daudziem sporta aprīkojuma un apģērbu ražotājiem, kurus interesē savu risinājumu drošība, piemēram, Vācijas POC, kas ir pazīstams riteņbraucēju vidū, zīmols, kas regulāri pievēršas satiksmes drošības problēmām savos personīgajos projektos un aktivitātēs, piemēram, Jiržijs Ježeks, kurš ir pasaulslavens paralimpietis riteņbraucējs un ilglaicīgs We Love Cycling vēstnieks. Viss augstākminētais ir palīdzējis mums identificēt konkrēti visizplatītākās problēmsituācijas.

Atjautīgā kampaņa ar populāro moto “Palieciet drošajā pusē" tika filmēta lietū uz slēgtas ielas Horvātijas pilsētā Rijekā 2018. gada novembrī. Visas darbības tika demonstrētas ar profesionālu kaskadieru palīdzību bez specefektiem vai vizuāliem trikiem labākam realitātes un izklaidējošam efektam, pateicoties vizuāli pievilcīgai pieejai, izmantojot videospēļu elementus, lai piesaistītu skatītāju interesi. Galvenais kampaņas video, kurā attēlotas dažādas bīstamas satiksmes situācijas pilsētā, papildināts ar 7 izglītojošu īsa formāta video sēriju, kurā katrā apskatīta kāda no izplatītākajām problēmām, ar ko sastopas riteņbraucēji un motorizētu transportlīdzekļu braucēji uz ceļa, un tos visus iespējams apskatīt zemāk atrodamajā saitē.

Katram video ir pievienots balss skaidrojums, ko ierunājis mūsu riteņbraucējs Pauls, kas pastāsta par katru situāciju atsevišķi no riteņbraucēja skatpunkta, aptverot visas darbības, ko nepieciešams un ko nav ieteicams darīt.

Video noslēguma daļā sniegts padomu apkopojums, lai varētu izgūt no tiem mācību un video būtu noderīgs vienalga, vai esat autobraucējs, riteņbraucējs vai abi. Izbaudiet video, sniedziet savas atsauksmes un, svarīgākais, palieciet drošajā pusē!

Jaunākās Ziņas